Jenske in Argentinië

In Argentinaa!

Hola ,

Wow, er is ondertussen al weer zoveel gebeurd! Eergisteren is het allemaal begonnen. Al op tijd naar schiphol om zeker weten mijn vlucht niet te missen, maar we hadden tijd genoeg. Gelukkig hebben ze niet zo heel precies mijn uitpuilende bagage gewogen, want dan had ik nog meer spullen achter moeten laten. We vlogen eerst naar Parijs, waar we echt een dood vliegtuig hadden. Iedereen was stil en wij waren met zijn vieren aan het kwetteren. Daarna vlogen we in Parijs weer aan op weg naar Buenos Aires met een mooi uitzicht op de lichtstaden ik heb voor het eerst in mijn leven de Eiffeltoren gezien, uit het vliegtuig, maar het was toch wel de echte eiffeltoren! Het duurde echt heel lang,13 uur! Ik heb een aantal films gekeken tot mijn ogen geen film meer konden zien. Ook heerlijk vliegtuigvoedsel gegeten en toen waren we er! We werden opgewacht door WEP, de argentijnse organisatie en daar ontmoetten we ook alle andere exchange students van de andere landen. Het wordt hier echt overbevolkt door onze buren, de Duitsers. Daarna moesten we nog 4 uur in de bus, waar het weer ineens heel stil was, terwijl Anke en ik weer lekker door de bus aan het kwetteren waren. Ik ben nu in Rosario waar we in een school slapen en spaanse lessen hebben. Op mijn kamer slapen een Noorweeg, twee Duitsers, een Italiaan en een Amerikaanse. Allemaal meisjes en ze zijn allemaal heel gezellig. Ook hebben we maar meteen de mate geproefd en het smaakt gewoon naar bittere thee zonder suiker, maar ze drinken dat hier echt de hele dag en overal! Daarna was het eten en ik hoopte op een écht Argentijnse maaltijd, maar wat krijgen we; aardappelpuree met kip. Ze doen hier ook niet echt aan groente, maar dat vind ik niet zo erg haha. Vandaag moesten we best vroeg opstaan en toen hadden we ontbijt met allemaal zoete broodjes. Daar zal ik wel aan moeten wennen, zo zoet in de morgen. Daarna hadden we Spaanse klassen en ik zit in de allerlaagste groep. De lerares zei ook al zo leuk dat als het makkelijk was je best een klas hoger kon, maar als je het te moeilijk vond, je niet een klas lager kon. En deze klas wordt overbevolkt door de Nederlanders. Er zijn trouwens ook nog 3 andere Nederlanders van een andere organisatie en ook heel gezellig. Na de lessen hadden we een boottrip over de rivier in Rosario. Ik ben al achter waar de uitgaansclub is waar je daarna op het strand gaat chillen, volgens een van de mensen van de organisatie, en waar het beste strand is om te gaan zwemmen als ik in de zomer wegdrijf in het zweet van de hitte. Daarna hadden we nog een workshop over hoe om te gaan met problemen in je gezin en daarna diner. Wat Theresa, mijn Duitse roommate zo goed verwoordde: Ben ik eindelijk in Argentinie, krijg ik alsnog een mislukte schnitzel. En dat was ons avondeten, met een beetje geprakte sla en vieze bietjes. Maar echt elke avondmaal bestaat uit 3/4e vlees en dan een klein beetje iets anders. Maar ik overleef het hier nog wel even. Ik vind het eigenlijk echt supergezellig hier met al die anderlanders. Nu ga ik slapen, want ook hier is het ondertussen al wel weer bedtijd.

Heel veel Liefs en Hasta Luego! (heb ik vandaag geleerd!)

Jackelien

Oooo wat tof om dit zo te lezen zeg =) nou heb ik toch een beetje het gevoel alsof ik bij je ben!! en je hebt al heel wat meegemaakt lees ik! vergeet geen foto's te maken hé want anders ga ik nog vergeten hoe je eruit ziet (hihi).. kun je op jou reismee site geen quizjes maken ofzo dat wij ook een beetje spaans kunnen leren? lijkt me wel leuk namelijk! :P dikke vette lebberkus

Debby

Hey Jenske!

Klinkt inderdaad goed! Van de belangrijkste zaken ben je al op de hoogte: het strand en de uitgaansgelegenheden!!! Ik wens je veel plezier en ga je verhalen volgen. Ik heb me alvast aangemeldt voor je nieuwsbrief en ga je nu even zoeken op Facebook. Dan moet het toch goed komen! Have fun!!!

Groetjes Debby.

Annemiek

Hoi Jenske,
gaaf dat het allemaal begonnen is, het klinkt echt heel leuk (behalve het eten dan tot nu toe). Succes met het spaans en ik stel voor om je reisverhaal in het spaans te doen voortaan. Ik blijf je volgen, liefs en groetjes Annemiek

ingeborg

ha lieve Jenske,

ook ik nu in een inetrnetcafe om even te lezen hoe het met je gaat. Wij zitten in toscane, gisteren regen, nu weer zon. Verder alles goed hier. Veel plezier met het ontmoeten van je gastgezin, hoop dat ze erg lief zijn voor je. Lukt het spaans een beetje? veel liefs van ons allemaal, mamma, pap, wessel en jochem xxxxxxxxx

Lotte en Luuk

Dag geliefde:P
Heeeel tof om te lezen dat je het zo naar je zin hebt aan de ander kant van de wereld (is dat eigenlijk wel helemaal aan de andere kant van de wereld.... nja in iig ver weg!) We gaan zeker al je verhalen lezen en veel reacties sturen! Nu even niet langer dan dit, want lotte moet plassen! Heeel veel plezier!X

Rieka

Ha lieve Jenske, Fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen en het naar je zin hebt. Dat Spaans zal vast wel snel gaan...wij zitten hier in Spanje maar ons valt het tegen, we gooien er iedere keer Italiaanse en Franse woorden doorheen...Hasta la vista! (gisteren van een ober geleerd) RJHJJ

Annemiek

Hoi Zjenske,
wauw, wat anders gaat dat allemaal op school daar, leuk dat je overal zo'n warm welkom krijgt en fijn dat Pablo ( poco) engels praat en je weet wanneer je moet "run"! Veel plezier nog, leuk om van je te horen,
lieve groetjes A'miek en family
ps we heben nu ook vakantie, gaan morgen naar Frankrijk, ga mn frans oefene , au revoir!

Hilde

Heey Jenske,
Wauw, jij bent een stuk beter in verhalen schrijven dan ik zie ik al xD Wat leuk, goed om te lezen.
Ik hoop dat je verder nog een super jaar hebt!
xx hilde